Обяви

Портал за безплатни обяви и бизнес каталог с визитки | статии за живота и вицове | безплатна бизнес реклама с указател и директория за сайтове

Публикувай обява
Секции
Времето
MambWeather
София
21 °C
София 21°C | Пловдив 23°C | Варна 22°C | Бургас 22°C | Горна Оряховица 21°C
[Подробно]
Портал

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!

Не мога повече! Моите задължения – „Планини, които аз сама не съм в състояние да преместя. Всяка сутрин аз трябва да те будя, да ти дам напътствия за домакинството, гледам децата, ходя да пазарувам, вечер готвя твое любимо ястие, а през нощта трябва да те забавлявам”! По този начин говорила жената на своя мъж.

 

Мъжът погледнал жена си  и, и казал: „ Какво толкова специално правиш. Всички жени вършат това, което и ти. Няма от какво да се оплакваш. Докато аз ходя на работа, ти си седиш у дома. Не е ли нормално да вършиш тези неща?”

„Ах – продължила да се оплаква съпругата – ако ставаш по-рано ще можеш да ми помагаш поне малко!”

Накрая мъжът великодушно се съгласил със следното предложение на жена си: тя да е отговорна за всичко, което се случва в къщата, а той за всичко извън дома!

Разпределили така своите задължения съпрузите живели дълго в мир и съгласие.

Един ден мъжът седнал с приятели на кафе, след като направил успешно покупките за дома.

Изведнъж, тичайки към него, негов съсед извикал: „Бягай, бързо, домът ти гори, целият е в пламъци!” Мъжът продължил да пие с наслада кафето си и с завидно хладнокръвие казал: „Бъди така добър да кажеш това на моята жена, в края на краищата тя е отговорна за всичко, което се случва в нашия дом, а аз върша нещата, които са извън него”!

КАК ДА ПОСТЪПЯ?

Веднъж млад мъж отишъл при мъдреца и го попитал:

-         Аз съм млад, добре изглеждащ мъж, влюбен съм в една жена, която отговаря на моите чувства. Винаги съм те обичал и съм взимал пример от теб, защото си мъдър човек. Но, ти никога не си бил женен и не общуваш с жени. Не знам дали можеш да ме посъветваш, но аз съм на кръстопът, не знам как да постъпя – да се оженя или не?

На това той получил следния отговор:

- Както и да постъпиш във всеки случай ще съжаляваш!

ПРИТЧИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО

БОГАТСТВОТО В ОЧИТЕ НА ДЕТЕТО!

Веднъж, един баща от заможно семейство, взел със себе си, малкия си син, за да го разходи из селото. Искал  да му покаже, колко бедни хора има и как живеят. Те прекарали един ден и една нощ в дома на много бедно семейство. Когато се върнали в своя дом, бащата попитал сина си:

-         Как ти се отрази нашата разходка?

-         Беше страхотно, татко!

-         Видя ли, колко бедни могат да бъдат хората? – попитал бащата.

-         Да – отвърнало малкото момченце.

-         И какво научи от всичко това?

Синът отвърнал:

-         Видях, че в нашия дом има едно куче, а те имат четири кучета. Ние имаме басейн в средата на градината, а те имат градина, чийто край не се вижда. Ние сме осветили нашата градина с множество лампи, а на тях им светят звездите. Ние имаме веранда на задния двор, а те имат целия хоризонт!

Бащата останал безмълвен след този отговор на сина си!

А, момчето добавило:

- Благодаря ти татко, че ми показа, колко богати са тези хора!

МРЪСНОТО ПРАНЕ!

Едно семейство се преместило да живее в ново жилище. Сутринта, жената току-що събудила се погледнала през прозореца, видяла съседката да си простира прането.

-         Погледни само, колко и е мръсно прането – казала тя на мъжа си.

Мъжът и четял вестник и въобще не обърнал внимание на думите и.

-         Вероятно пере с лош сапун или изобщо не може да пере. Трябва да и покажа, та да се научи.

Това се случвало всеки път, когато съседката и простирала дрехите. Жената с учудване казвала, колко мръсни са прострените дрехи. Но, една прекрасна сутрин, поглеждайки през прозореца, тя радостно възкликнала:

- А! Днес бельото и е чисто! Най-накрая се е научила да пере!

- Едва ли – отвърнал мъжът и – чисто и просто днес станах по-рано и измих прозорците!

 

ТАЙНАТА НА СЕМЕЙНОТО ЩАСТИЕ!

В съседство живеели две различни семейства. Едните по цял ден се карали, а при другите било тишина и взаимно разбирателство.

Един ден изпълнена със завист, заради мира и спокойствието при съседите, жената от първото семейство казала на мъжа си:

-         Иди при съседите и разбери – какво и как го правят, че при тях всичко върви добре.

Мъжът послушал жена си. Приближил се до къщата на комшиите, скрил се зад храста до оградата и се загледал през прозореца, какво се случва в техния дом. Тогава видял, че жената мие пода в коридора, нещо привлякло вниманието и, хвърлила парцала и се втурнала към кухнята. Точно сега се прибрал нейният съпруг. Отворил вратата, за да влезне, но не видял кофата с водата, блъснал я, тя се обърнала и целият коридор станал с вода. Жената чула шума, върнала се в коридора и като видяла, какво се случило, започнала да се извинява на мъжа си:

-         Съжалявам скъпи, извинявай! Прости ми аз съм виновна ...

-         Не, мила моя, моя е вината! Ти ми прости ...

Разстроил се мъжът от това, което видял и чул при съседите си и с наведена глава и свъсено чело се върнал в къщи. Жена му го чакала и още от вратата го почнала:

-         Какво стана, успя ли да видиш нещо?

-         Да ... – тъжно отговорил мъжът.

-          И какво, казвай? – нетърпеливо питала жената да разбере, каква е тайната на семейното щастие.

-         Всичко разбрах – казал мъжът – у нас всички са ПРАВИ, а у тях всички са ВИНОВНИ!

АНГЕЛ – ХРАНИТЕЛ НА СЕМЕЙНОТО ЩАСТИЕ! 

Някъде далеч в небесата старият Ангел, обучавал младите ангели – хранители на семейното щастие на трудната наука да съхраняват любовта в семейството.

- Ще ви е леко с хората, които са щастливи в брака, понякога ще трябва само да коригирате някои техни желания. Но, това е нормално за тези, които имат щастлив семеен живот. Ще ви бъде много по-трудно с хората, които се считат за нещастни. В действителност, те не са толкова нещастни, но толкова умело и продължително убеждават себе си в това, че ние нямаме друг изход, освен ... да изпълним техните убеждения.

-         Може ли, да ви задам един въпрос? – вдигнал ръка най-малкият от ангелите. Как мога да разбера, кой е щастлив и кой нещастен?

-         Не се притеснявай – ще разбереш – старият ангел се замислил, после добавил – във вашите учебници има описани трите най - разпространени варианти.

Старият ангел отишъл до бюрото си и отворил книгата оставена на него.

-         Погледнете – той прелистил страниците, докато намерил тази, която търсел и цитирал написаното: „Обърнете внимание на това, как съпругът и съпругата разговарят един с друг”.

Ако те говорят силно, крещят, викат, плачат, това означава, че те са недоволни и нещастни заедно. Сърцата им са толкова далеч едно от друго, че изобщо не чуват техния шепот. Така те повишават глас и се надвикват един друг.  Живеят в неразбирателство.

Вторият вариант – съпрузите говорят тихо. Значи между тях царят нежни чувства. Сърцата им са толкова близо, че те могат да чуят техния шепот.

И третият вариант е, че просто от време на време съпрузите си прошепват по нещичко. А през повечето време се гледат в очите един друг и без думи се разбират.  Това означава, че техните сърца са станали едно цяло.  У тези хора и чувствата и любовта са големи. Ако се вгледате добре, то и техните аури почти се сливат в една.

Така че, вашата задача е по всякакъв начин, да отклоните хората от гръмогласните разговори и високопарните разправии.  Особено, ако те имат чувства един към друг. Вие трябва да им помогнете да съхранят тези чувства. Тези сърдити и гневни разговори, разделят хората едни от други, понякога се случва така, че връщане назад няма. Преминали са точката, която ги отдалечава бавно, но сигурно един от друг, разбирате ли?

Младите ангели очаровани гледали своя учител:

-         И вие можете това – не случайно сте получили званието ангел – хранител на семейното щастие и огнище.

Старият ангел погледнал учениците си и се усмихнал:

- Но, какво толкова? Помогнете на хората да се научат да разговарят с очите си!

ПРИТЧИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО!

ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО!

Живяло на света семейство. Не просто семейство. Голямо семейство – 100 души се събирали в него. Има ли такива семейства? Да, има! Но, това семейство било специално.  Няма караници, няма кавги, няма спорове, няма псувни и ругатни, няма обиди и бой, няма раздори и разправии. Стигнал слух за това семейство и до самия владетел. И той решил да провери, истината ли говорят хората. Пристигнал в селото, а душата му се зарадвала: чистота и ред, тишина и спокойствие. Добри деца, спокойни възрастни. Удивен владетелят поискал да разбере, как се е сдобило с тази хармония и чисти отношения това семейството. Отишъл при най-възрастния член и му казал: „Разкажи ми вашата история?”

Написал нещо на хартия възрастният мъж и подал листа на владетеля. На хартията били написани три думи:

ЛЮБОВ, ПРОШКА, ТЪРПЕНИЕ!

А в края на листа пишело:

СТО ПЪТИ ЛЮБОВ, СТО ПЪТИ ПРОШКА, СТО ПЪТИ ТЪРПЕНИЕ!

-         Това ли е всичко? – попитал владетелят.

-         Да – отвърнал старецът – това е основата в живота на всяко добро семейство. Помислил малко и добавил:

-         И на целия свят!

СЕМЕЙСТВОТО!

Какво е майката?Майката - Това е първият слънчев лъч, това е първото вдишване и издишване, това е първото докосване, първата чута дума, първият най-нежен поглед, първата истинска усмивка! Майката е човекът, който ще те хване за ръка и ще те въведе в големия свят!

Какво е бащата? – Баща – това е първият урок, първото наставление, първото рамо на което да се облегнеш, първият откровен разговор, първата защита и подкрепа, първата скала и опора. Бащата е крепост!

Какво е брат? – Брат – това е първият помощник, първият партньор в игрите, първият критик, първият съюзник. Брат това е второто крило!

Какво е сестра? – Сестра – това е обич, жена, която скоро ще стане нечия съпруга и майка. Сестрата е като майката, но миниатюрна.

Какво е съпруг или съпруга? – Това е най-близкият съветник и помощник,  става най-близкият ти човек, който трябва да обичаш!

Какво е детето? Дете – това е човек, който ще продължи пътя на твоите стъпки в този свят!

ХОРСКОТО МНЕНИЕ!

Един баща и неговият син се сдобили с кон. Веднъж тръгнали по работа, и минали през селото. Бащата казал на сина си:

-         Сине, качи се ти на коня, а аз ще ходя пеш.

Като ги видели, хората заприказвали:

-         Гледай ти, какъв син, баща му ходи пеша, а той се качил на коня!

На другия ден решили бащата да се качи на коня, а синът да ходи пеш. Хората пак рекли:

-         Ама, какъв е този баща, детето ходи пеша, а той си почива на коня!

На третия ден се качили и двамата на коня. Хората отново намерили, какво да кажат:

-         Нямат жал тези хора, ще уморят горкото добиче!

На четвъртия ден и бащата и синът тръгнали пеша, водейки коня. Хората рекли:

-         Гледай, само какви глупаци! Кон имат, пък пеша ходят! Хи-хи-хи... започнали да се присмиват.

На следващия ден, от притеснение какво ще се случи, конят умрял.

Тогава бащата казал на своя син:

- Разбираш ли сине, ако слушаш какво говорят хората, ще свършиш като коня !

МЪЖ И ЖЕНА!

Един мъж и една жена били женени от 30 години. В деня на 30 годишният им юбилей, жената, както обикновено изпекла питка. Тя правела питка всеки ден, това отдавна било традиция в тяхното семейство. На закуска, както винаги, тя разрязала питката напречно и намазала с масло двете части. И както правела постоянно, взела горната половина и се пресегнала да я подаде на мъжа си, но ръката и се спряла...

Помислила си – в деня на нашата 30 годишнина, искам аз да изям това почервеняло препечено парче от питката, за него си мечтая вече 30 години. В края на краищата 30 години бях примерна съпруга, отгледах прекрасни синове, бях вярна, бях добра любовница, въртях цялото домакинство.

Вземайки, това решение, тя подала долното парче от питката на мъжа си, но ръката и потреперила, нали нарушавала дългогодишната традиция.

Мъжът и взел питката. Погледнал жена си и, и казал: „ Скъпа моя, днес ти ми направи неоценим подарък, 30 години не съм ял любимата ми долна половина от питката, защото смятах, че тя по право ти принадлежи!”

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Реклама
Статии Интернет търсачка Обяви от целия свят